Google'da özgün içeriğin önemi nedir

Bir diğer hususa değinmek gerek, özgün içerik ve eşsiz içerik meselesidir. Bunlar; seo söz konusu olduğunda genellikle aynı anlamda kullanılsa da aslında farklı kavramlardır. Ben meseleyi; "Her zaman özgün içerik ve mümkün olduğunda eşsiz içerik", diye formüle ediyorum.



Burada özgün içerikten kastımız kendi ürettiğiniz, kopya olmayan içeriktir ve şunu belirteyim, tüm içerikleriniz özgün olmalıdır. Özgün içerik her konuda olabilir. Eşsiz içerik ise başka sitelerde pek benzeri olmayan türden içeriklerdir.

Konuyu örneklemek için bir webmaster blogunuz olduğunu var sayalım. Blogunuzda HTML4sürümü ile ilgili bir konuda üreteceğiniz içerik özgün olsa da eşsiz olmayacaktır. Çünkü arama motorlarında kısa bir araştırma yapıldığında benzer konuda yüzlerce içerik olduğunu görürsünüz. Yani bu konuda rekabet fazladır ve sizin içeriğinizin yüzlerce özgün içerik arasından sıyrılması daha çok zor olacaktır. fakat HTML5 sürümü ile ilgili birçok konuda hala Türkçe olarak hiç içerik yoktur ya da çok azdır. Dolayısı ile hazırladığınız içeriğin konusu ile ilgili arama motorlarında bir arama yaptığınızda ya çok az içeriğe rastlarsınız ya da hiç rastlamazsınız. Dolayusıyla eşsiz içerik üretme fırsat buldukça zaman ayırmalısınız.

Eşsiz içerikler de zamanla, internette o konudaki içerikler arttıkça eşsiz içerik olma özellikleri kaybederler. Fakat o zamana kadar siz arama motorlarında istediğiniz seviyeye zaten gelmiş olursunuz. Bir konuda internettei ilk eşsiz içeriklerden birine sahip olmak, hala optimizasyonla uğraşanların bir çoğunun değerini yeterince anlayamadıkları bir konudur ve bu sebeple hala birçok kişi kopya içerikleri biraz değiştirerek özgün içerik elde etmeye çalışmaktadırlar. Eşsiz içeriğin önemini kavramak size tahmininizden çok daha fazla başarı kazandıracaktır...



0 yorum:

Yorum Gönder