Google Resim Optimizasyonu, Nasıl Yapılır

Özellikle Google'ın resim arama özelliği size takriben %10-15 civarında ek ziyaretçi sağlayabilir. Bu da hiç de yabana atılmayacak bir orandır. Bu sebeple resim optimizasyonunu da ihmal etmemelisiniz. Ülkemizde resimlerin optimizasyonu konusunun metim optimizasyonu kadar ciddiye alınması sebebiyle bu konudaki rekabet, metinlere göre daha azdır ve durumu değerlendirenler için de önemli katkı sağlar.



Bu konu en çok dikkat etmemiz gereken iki önemli husus söz konusudur. Bunlardan birincisi resim adlarını "Resim001.jpg" gibi anlamsız yapmamak ve örneğin "seo-fiyatları.jpg" gibi resimle ilgili bir kelime öbeği yapmaktır.

Peki neden kelime değil de kelime öbeği kullanmalıyız? Bu size rekabette bir avantaj sağlayaccaktır da, onun için. Örneğin; resminizin adının "seo-fiyatları.jpg" olması "seo.jpg" olmasından çok çok daha iyidir. Bu şekilde "seo" kelimesi ile yapılan resim aramalarında şansınız olacağı gibi, "seo fiyatları" şeklinde yapılan aramalarda ise pek fazla rakibiniz olmayacaktır.

İkinci önemli husus ise alt etiketi ile mutlaka açıklama eklemektir. Çünkü resim araması hizmeti sunan arama motorları (Örn: Google) resim arama sonuçlarını listelerken bu etiketi öcelemektedirler.

Örnek:
<img src="images/seo_fiyatlari.jpg height="200" width="500" alt="seo fiyat listesi" title="dönemsel çalışmalara göre fiyatlar" />

Dikkat etmeniz gereken bir başka husus da  resimlerinizi mümkün olduğunca küçük boyutlu hale getirmenizdir. Bu, web sayfanızın daha hızlı açılabilmesi için çok önemlidir. Arama motorları, özellikle de Google, sayfanın açılması hızına algoritmasında her geçen gün daha fazla önem vermektedir.

Bu iş için Photoshop, Fireworks, Paint vb. gibi programlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin, bir resmin boyutu 100 KB boyut ise. İstenirse bunu resim kalitesini birazda inse bile 50 kb yapmak mümkün. Daha detaylı açıklamak gerekirse, png bir resim 100 kb ise, gif bir resim 50 kb hatta daha aza düşecektir böyle yaptığınızda. Bu da web sitelerine yüklenildiğinde sayfanın açılışını hızlandıracaktır. Bu durumda hem ziyaretçiler, hem de Google memnun kalacaktır.



0 yorum:

Yorum Gönder